fbpx

Hvorfor få massage før og efter træning?


Hvorfor få massage før og efter træning?

Enhver atlet ved, at restitution er lige så vigtigt som selve træningen. At komme tilbage til peak performance hurtigst muligt efter træning er derfor en prioritet for enhver seriøs atlet. En af de bedste måder at reducere restsituations perioden og genoprette peak performance på er ved at få regelmæssige massager.

Faktum er, at en god sportsmassage kan have mange positive effekter, uanset om man dyrker motion på et amatør- eller elitesportsligt niveau. I denne artikel forklarer vi hvorfor du bør overveje at få en massage før og efter din næste træningssession – uanset om det drejer sig om fodbold, håndbold, styrketræning eller andet. 

Massage Før Træning

Faktum er, at der er mange fordele forbundet med at modtage en massage inden du træner. For det første kan dette bidrage til et bedre velbefindende samt mindske eventuelle spændinger i kroppen. For det andet kan det øge blodcirkulationen, som igen resulterer i mere ilt og næringsstoffer til de muskler, som skal bruges under træningen. Dette øger risikoen for ømhed i musklerne bagefter – men det vil vi komme mere ind på senere. Endelig kan en massage inden træning hjælpe dig med at mentalt forberede dig på den forestående aktivitet. Når du modtager en massage inden du træner, vil du opleve et øget fokus samt mental klarhed; to aspekter som kan have stor betydning for din ydeevne under din træningssession.  

Massage Efter Træning 

En af grundene til at en massage efter træning er så effektiv, er fordi den stimulerer lymfedannelses processen og cirkulationen i kroppen – to processer som begge spiller en afgørende rolle i restitutionen. Lymfedannelses processen bidrager til genoprettelse af vand-elektrolyt balance i kroppen sammen med regulering af kropstemperaturen; to vigtige faktorer for restitution. Derudover frigiver massagen endorfiner (kroppens eget opkvikkende stof), som mindsker smertesignaler fra de ømme muskler; en effekt som vil gavne dig flere timer efter din massagebehandling er overstået.   

Derudover vil en professionel sportsmassage have positiv indflydelse på dine senere præstationer; især hvis du lider af gentagne skader såsom problemer med smerter i ryggen eller hold i nakken.  

BEDST I TEST OG PRIS!

🥇 Musclepain massagepistol

musclepain massagepistol