fbpx

Hvorfor er ryg træning vigtig?


Denne artikel er udarbejdet i samarbejde med kondition.dk

Hvorfor er ryg træning vigtig?

Ryggen er en af kroppens vigtigste muskler, og bærer en stor del af din vægt dagligt, hvilket også er en af grundene til, at en ikke trænet ryg har større chancer for rygproblemer.

Undersøgelse har vist, at 35% af befolkningen har haft rygsmerter indenfor det sidste år, hvilket må siges at være opsigtsvækkende.

Der er dog nogle ting, du selv kan gøre for at undgå rygsmerter såsom at begynde at styrketræne.

Styrketræning af ryggen har en positiv effekt på rygsmerter, og kan være med til at fjerne dem helt, eller forbedre rygsmerterne markant.

Hvis du har kroniske rygsmerter, eller fået en alvorlig rygskade, så er det selvfølgelig vigtigt, at rådføre sig med egen læge eller en fysioterapeut inden du begynder at styrketræne.

Med styrketræning vil din ryg blive stærkere, og du vil også opnå en bedre kropsholdning, som har en positiv effekt på ens ryg ved at forebygge, reducere, eller fjerne rygsmerter.

Træn ryg 1-3 gange om ugen

Der findes mange gode øvelser til ryggen, og hver øvelse træner nogle forskellige muskelgrupper i ryggen, så det kan være en god ide at implementere en eller flere af disse øvelser i din træningsrutiner, hvis du vil forebygge, reducere eller fjerne rygsmerter.

Det anbefales at du træner ryg 1-3 gange om ugen, for at forebygge, reducere, eller fjerne rygsmerter.

Hvis du tilføjer nogle ryg øvelser til din træning, vil du hurtigt opleve en forbedring i ryggen både styrkemæssigt, og hvis du har rygsmerter.

Hvor mange gange du skal træne ryg om ugen kommer helt an, på dit nuværende niveau og hvor meget tid du har til træning.

Nogle starter stille ud med 1 rygtræning om ugen, og derefter gradvist øger med 2 gange om ugen, og derefter måske 3 gange om ugen.

Men det er vigtigt, at huske lidt rygtræning også har sin ret!

Gode tips til en bedre rygtræning

Der findes en række gode råd du kan benytte når du træner ryg, for at få en mere effektiv træning, samt reducere chancen for, at gøre dine rygsmerter endnu værre.

Tag mindre kilo på og få mere kontrol over øvelsen

Uanset om der trænes ryg, bryst eller arme, så er det en god ide, at sænke antal kilo på vægtstangen lidt, så du kan lave en mere kontrolleret og korrekt øvelse.

På den måde sikre du dig også, at din teknik er bedre, og minimere chancen for skader.

Skift øvelser hyppigt

Som med alt andet her i livet så er variation guld værd, og dette gælder også træningsøvelser.

Kroppen vænner sig nemlig til øvelserne, og det er ikke hensigtsmæssigt, når vi ser på muskeltilvækst.

Ved at skifte øvelserne ud hyppigt, får du altså en langt mere effektiv træning, og din krop når aldrig, at vænne sig til nogle specifikke øvelser.

BEDST I TEST OG PRIS!

🥇 Musclepain massagepistol

musclepain massagepistol